Něco udělej

Jestliže ti je jasné, že máš něco udělat, tak to udělej.

Povídal jsem si s jedním přítelem, dostali jsme se i na osobnější témata, kdy mi přiznával, že to v životě pokazil, že už nemá čistou minulost a díky tomu vnímá určitá omezení v tom, co by mohl dělat.

Když jsme povídali dál, dospěli jsme k tomu, že pro každého člověka, tedy i pro křesťana vždy existuje možnost prosit o odpuštění, vyčištění minulosti – a pak začít znovu.  Nebylo to pro něho nové. Souhlasil: „Já vím, to bych mohl.“

Nevím, jestli v tom něco udělal.

Udělej teď hned, co udělat můžeš, co je ve tvých silách – ale nepočítej, že to celé zvládneš sám, čekej na Boží zásah, na zázrak. Jak přivolávat zázraky? – Udělej, co můžeš! Ale ne že to dělá „spravedlnost“, náhoda, princip – ale uznávej, že je to Boží požehnání, pomoc, ale i když Bůh zázrak neudělá, uvědomuj si, že je v tom nějaký Boží záměr.

Příklady:
Nasycení pěti tisíc: učedníci dali těch pět chlebů, které se jim podařilo sehnat = udělali, co mohli, dali, co měli – a Pán Ježíš se postaral o zázrak.
Nemocná žena s krvácením: Jediné, co mohla udělat, bylo přijít k Pánu Ježíši, dotkla se lemu jeho šatů, Pán Ježíš si toho všiml, udělal zázrak a uzdravil ji.

Příspěvek byl publikován v rubrice Praktické. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.